TCT zal optreden tegen buschauffeurs die stunten
19 Feb 2016, 02:42
foto
Buschauffeurs die de verkeersregels overtreden, zullen aangepakt worden. (Foto: Raoul Lith)


Buschauffeurs die roekeloos rijden in het verkeer en hier een gewoonte van hebben gemaakt, zijn gewaarschuwd. Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) zegt dat er tegen deze overtreders sancties zullen komen. “We zijn bezig met een exercitie en er zijn reeds acties ondernomen. Wij vinden dat buschauffeurs zich moeten gedragen in het verkeer en zij moeten andere personen hun leven niet in gevaar brengen,” zegt Rusland.

“Wij zullen niet schromen om gepaste maatregelen te treffen tegen mensen die hun vergunningsvoorwaarden overtreden,” stelt Rusland. Hij zegt dat er mensen van TCT op de verschillende routes zijn die bewijzen aan het verzamelen zijn van de bestuurders die zich misdragen. De bewindsman geeft aan dat via ‘openbaar vervoer’, een werkarm van TCT, er verdere stappen volgen.

Op de PL-route aan de Indira Gandhiweg komt het vaker voor dat buschauffeurs op het bromfietspad rijden tijdens het spitsuur. Rusland meent dat er op basis van de wet verschillende maatregels getroffen kunnen worden. “Een van ze is intrekken van de vergunning of er kan een schorsing worden gegeven”. De TCT-minister zegt dat op basis van de bevoegdheden er heel nauw wordt samen gewerkt met de politie.
Volgens Rusland kan er over de operatie nog niet veel prijs worden gegeven omdat deze nog uitgevoerd wordt.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May