Zorgvervoer NVB neemt drie bussen in gebruik
18 Feb 2016, 06:07
foto
De ministers Andy Rusland (TCT) en Joan Dogojo van Sociale Zaken nemen de bussen formeel in gebruik. (Foto's: Raoul Lith)


De afdeling ‘zorgvervoer’ van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) is woensdag versterkt met drie bussen. NVB Directeur, Guno Robertson, geeft aan dat het gaat om vervoer voor pupillen en volwassen. “Deze afdeling neemt een centrale plaats in, omdat wij een uitgangspunt hanteren dat elk mens met een beperking recht heeft op veilig en betrouwbaar vervoer. Wij hebben enkele maanden geleden een situatie aangetroffen waarbij werd geconstateerd dat de bussen niet altijd betrouwbaar waren. Door onder andere bezuinigingen binnen de eigen organisatie zijn er middelen vrijgemaakt,” vertelt Robertson.

De afdeling Zorgvervoer is in 2005 opgericht met als doel betaalbaar en aangepast vervoer aan te bieden aan mensen met een beperking en senioren. Dagelijks maken ongeveer 160 personen gebruik van de diensten. De NVB beschikt over twaalf bussen waarvan vier in eigen beheer en acht in handen van particulieren. Volgens Robertson is de vraag naar zorgvervoer erg groot, er is een wachtlijst van 75 personen, van wie 60 mobiele en vijftien rolstoel patiënten. Hiervoor zijn er totaal 22 bussen en vijf rolstoel bussen nodig.

Robertson zegt er alles aan te zullen doen om het zorgvervoer draaiende te houden ondanks de huidige situatie. Het is de plicht van NVB om zorgvervoer voor mensen met een beperking nu en in de toekomst te garanderen. De NVB heeft plannen om zorgvervoer op maat zoals toeristische uitstapjes, sightseeing e.d. aan te bieden. De totale waarde van de nieuwe voertuigen bedraagt circa SRD 250.000. Het ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) heeft ondersteund bij de aankoop.

Wachttijd korter
Met deze drie nieuwe bussen erbij zal de wachttijd van de cliënten korter zijn. De NVB-directeur wil het liefst alle bussen in eigen beheer zodat hij niet afhankelijk is van anderen. De diensten van de NVB zijn veel goedkoper dan het gebruik van een taxi. In Paramaribo en Wanica is het abonnementsgeld.

Minister Andy Rusland van TCT benadrukt dat de sociale agenda van de regering belangrijk is. Volgens hem wordt met de bussen een bijdrage aan het land geleverd voor een groep mensen die het het hardst nodig hebben. Hij feliciteerde het vervoersbedrijf en de gemeenschap met de aanwinst. Hij sprak ook zijn dank uit voor de ondersteuning aan het beleid van de regering door NVB.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May