Suriname roept hulp in van Britse Luchtvaart Autoriteit
18 Feb 2016, 04:32
foto
CAAi en IATA vertegenwoordigers op bezoek bij TCT-minister Andy Rusland afgelopen januari. (Foto CAAi)


Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft de hulp ingeroepen van de dochteronderneming van de Burger Luchtvaart Autoriteit (CAA) uit het Verenigd Koninkrijk, CAA international (CAAi). Deze Britse organisatie zal werken aan een capaciteitsopbouw project, om te komen tot de uitvoering van een vernieuwd wettelijk en institutioneel kader voor de Surinaamse luchtvaart sector.

CAAi werkt samen met de International Air Transport Association (IATA). De organisaties zullen ook ondersteunen bij het opstellen van de nieuwe wet op de Burger Luchtvaart en voorstellen doen voor het opzetten van een Surinaamse Civil Aviation Authority. De consultants kijken ook naar de oprichting van een onafhankelijke lucht ongevallen onderzoeksorgaan. Op hun agenda staat ook support geven op het gebied van scheiding van dienstverlenende en toezichthoudende taken en (re)organisatiestructuren, zoals privatisering van luchtvaartdiensten bekijken, bijvoorbeeld voor de vliegvelden (luchthaven) en luchtvaartdienst.

Het project loopt dertien maanden en wordt gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB). De achterliggende gedachte hierbij is om Surinames veiligheidstoezicht systeem en regulerende effectiviteit te verhogen en groei van Suriname en de eco-toeristische industrie te bevorderen. CAAi en IATA consultants hebben vorige maand Suriname bezocht en onder meer gesprekken gevoerd met TCT-afgevaardigden, Luchtvaart adviseur van de president en de Burger Luchtvaart Veiligheids Autoriteit Suriname (CASAS).

Volgens het TCT 2016-beleidsprogramma zal CASAS en onderdeel vormen van de Surinaamse Civil Aviation Authority. Dit nieuw orgaan is volgens het ministerie noodzakelijk, omdat het van belang is dat er een duidelijke luchtvaartautoriteit is, met goed getraind personeel, die onafhankelijk volgens de internationale standaarden moet kunnen opereren. Met de nieuwe situatie zal de wet Veiligheid en Beveiliging Burgerluchtvaart van 12 maart 2002, veranderen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May