Gerrit Breinburg nieuwe directeur Openbaar Groen
17 Feb 2016, 15:55
foto
Gerrit Breinburg krijgt symbolisch de sleutels van het directoraat Openbaar Groen van minister Siegfried Wolff. (Foto: min. OW)


Ex-directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Gerrit Breinburg, is aangesteld als de nieuwe directeur van het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken (OW). De functie is een tijdlang waargenomen door OW-directeur Anwar Hassankhan.

LVV-minister Soeresh Algoe heeft Breinburg samen met andere directieleden op zijn departement op 25 augustus vorig jaar bedankt voor hun diensten. Bij het aantreden van kabinet Bouterse I in 2010 waren alle onderdirecteuren, op Breinburg en Edmund Rozenblad na, en de directeur ontheven. Algoe, die toen coördinator regio Midden was, werd onderdirecteur Landbouw, terwijl Breinburg werd benoemd tot directeur. Nadat de NDP de samenwerking met Pertjajah Luhur had opgezegd en minister Hendrik Setrowidjojo het veld moest ruimen, werd Algoe benoemd tot minister.

OW-minister Siegfried Wolff heeft Breinburg meegegeven dat hij een uitdagende rol zal moeten vervullen. “Eenieder is even belangrijk in de organisatie om het beleid uit te voeren. Efficiëntie is van belang in het geheel.” De nieuwe directeur Openbaar Groen zegt dat hij oplossingsgericht werkt. “De lat is hoog gelegd door de minister, die voorheen de functie van directeur bekleedde op dit directoraat. Samen met mijn teamgenoten zal ik het beleid van het ministerie uitvoeren, waarbij de samenleving centraal staat. Ik zal vooral ook de kat uit de boom kijken.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May