Winkelier Redi Doti opgepakt voor illegale brandstof
17 Feb 2016, 00:37
foto


De Economische Controle Dienst (ECD) heeft een winkelier te Redi Doti aangehouden en overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De winkelier die wel over een geldige winkelvergunning beschikt, heeft zich schuldig gemaakt aan illegale verkoop van benzine, overtreding van de Wet Vergunningen, Bedrijven en Beroepen, alsook overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen. Hij verkocht de benzine bovendien ook nog tegen een veel hogere prijs dan vastgesteld door de minister van Handel en Industrie (HI).

De winkelier heeft de Wet Prijszetting en Prijsbewaking overtreden door de prijsopdrijving. De benzine werd voor SRD 6,67 verkocht in plaats van SRD 4,36. Deze prijs is bij beschikking vastgesteld door het ministerie van HI.
Bij nader onderzoek in de winkelruimte ontdekten de ECD-ambtenaren sigaretten zonder accijnszegels, wat het vermoeden wekte dat die van smokkel afkomstig zijn. Zowel de smokkelgoederen als de illegale benzine zijn in beslag genomen.

In de winkelruimte zijn naderhand ook bestrijdingsmiddelen van het merk 0x1 Super Gram voor de landbouw gevonden. Deze landbouwchemicaliën mag betrokken winkelier slechts verkopen met een door HI verstrekte vergunning, wat hij niet kon overleggen. Hij bleek ook niet over een wettelijk vereiste vergunning van het ministerie van Justitie en Politie te beschikken voor het jachtgeweer en de 12 kaliber patronen die hij in zijn bezit had. Hem is dan ook illegaal vuurwapenbezit ten laste gelegd.

De acties van het ECD-team in Paramaribo en overige districten worden uitgevoerd in opdracht van HI-minister Sieglien Burleson. Deze hebben te maken met economische ordeningsmaatregelen van de regering, meldt de ECD Voorlichtingsunit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May