Verdachte ontkent opzettelijke besmetting meisje
16 Feb 2016, 17:17
foto


J.M. (28) heeft tegenover rechter Ingrid Lachitjaran verklaard dat hij niet wist dat hij hiv-positief was. Hij zou dat achteraf te weten zijn gekomen. Hij heeft seks gehad met een meisje, terwijl hij besmet was. Het meisje is nu zwanger en volgens de verdachte wordt hij daarom bezwaard. Ze is volgens de verdachte niet zwanger van hem. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij in de periode 28 mei-18 september seks met haar heeft gehad.

Hem is ten laste gelegd dat hij wist dat hij hiv besmet was en toch onbeschermd seks had. De verdachte merkte op dat hij pas op 12 december 2014 te weten kwam dat hij besmet was met het virus. Hij werd ziek en toen kwam hij erachter. Daarna heeft hij geen seks met het meisje gehad. J.M. meent een relatie met het meisje gehad te hebben voordat hij nog besmet was. Er zal in deze zaak een dna-onderzoek worden verricht om na te gaan of hij de vader is van het ongeboren kind.

Het slachtoffer verklaarde dat zij haar muloschool afmaakte en naar de middelbare school ging. Zij kende de verdachte vijf maanden. Op een gegeven moment ontdekte ze dat zij zwanger was van hem. Van buurtbewoners vernam haar familie dat de verdachte hiv-positief was. Bij de politie had de verdachte niet verteld dat hij dat meisje kende. Hij beweerde dat hij een condoom had gebruikt, maar dat deze scheurde. Bij het parket verklaarde hij dat hij het slachtoffer een jaar kent. Later vertelde hij dat hij onbeschermd seks had. De verdachte bleef op de zitting erbij dat hij vanaf 12 december 2014 geen seks heeft gehad met het meisje. Op 18 april zal deze zaak verder worden behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May