Rechter wijst verzoek raadslieden in drugszaak af
16 Feb 2016, 06:17
foto


Rechter Ingrid Lachitjaran heeft het verzoek van de advocaten Hemradj Matawli en Joan Garib donderdag afgewezen om Krishnadath, K. (59), echtpaar Dewanand R. (54) en Dropatie R. (51) voorlopig in vrijheid te stellen. Zij noemde de bezwaren ernstig en het onderzoek is nog gaande. De drie staan terecht, omdat zij de Wet Verdovende Middelen hebben overtreden. Het echtpaar heeft op 6 december vorig jaar gepoogd om iets meer dan 19 kilogram cocaïne naar Nederland te smokkelen. De drugs waren verwerkt in 24 pakken pomtayer.

Dropatie R. heeft twee kinderen te verzorgen. Matawli voerde aan dat de vrouw niets van de drugs afwist. Haar taak was om haar man te begeleiden naar Nederland. Hij zou daar medisch behandeld worden. Volgens Garib had Krishnadath, K. slechts een taxirit gereden. Ze noemde de verklaringen van haar cliënt consistent. Dewanand R. verklaarde dat hij niet wist dat er cocaïne was verwerkt in de pomtayer. Hij is ziek en is op een feestje benaderd door een zekere Prem. Het echtpaar is eerst naar een appartementencomplex gebracht. Daar zaten zij ongeveer een half uur en kregen vervolgens vier koffers mee. Deze zouden groente, fruit en vis bevatten en waren op slot. Ze waren bestemd voor familieleden van Prem. Daarna is het echtpaar afgezet op Zanderij. Bij controle op de luchthaven is de drugs op hen gevonden.

Krishnadath, K. had in eerste instantie verklaard dat hij het echtpaar niet kende. Daarna is hij teruggekomen op zijn verklaringen. Hij merkte op dat hij in opdracht van een zekere Sarwan de verdachten moest ophalen en afzetten. Verder heeft hij geen zaken gedaan met het echtpaar. De man die de tickets en andere zaken voor het echtpaar geregeld had, is ook gehoord. Bij de politie had Dewanand R. verklaard dat zijn ticket en paspoort door een arbeider van Prem waren geregeld. De man verklaarde dat hij in opdracht van Prem de rit gereden had. Hij bracht hen naar een reisbureau. En verklaarde dat hij slechts taxiritten gereden had. Hij kent het adres van Prem niet.
Op 21 maart zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May