Achttien jaar voor moord op werkgever
16 Feb 2016, 00:36
foto


R.S. heeft een celstraf van achttien jaar opgelegd gekregen van rechter Ingrid Lachitjaran op de rechtszitting van donderdag. Op 30 juni 2010 had hij zijn werkgever vermoord. Zijn stiefzoon en concubine die als medeverdachte aangemerkt waren, zijn vrijgesproken van de gehele tenlastelegging.

De kantonrechter merkte op dat de veroordeelde meedogenloos te werk is gegaan. Hij had het slachtoffer uitgelokt. Hij wist dat de man op zoek was naar een vrouw. Hij lokte het slachtoffer uit en hield hem voor om mooie kleding en veel sieraden aan te doen. Hij zou het slachtoffer bij een vrouw brengen. Hij haalde het slachtoffer bij een supermarkt op en bracht hem naar een bar. Hij dronk daar enkele flessen bier met hem en bedacht ook een plannetje hoe hij het slachtoffer zou beroven.

De veroordeelde werd kwaad toen het slachtoffer over zijn stiefdochter sprak. Uit kwaadheid bracht hij de man naar een afgelegen plaats aan de Braamhoopsweg. Daarna pikte hij de sieraden en de portemonnee van het slachtoffer. Ook schoot hij op de man en liet hem daar achter.

De veroordeelde had het feit bij de rechter-commissaris bekend en had aanwijzingen gedaan. Zijn concubine is samen met hem geweest naar een goudsmid om de sieraden te verkopen. Deze informatie is nagetrokken en het klopte. R.S. was eerst spoorloos voor de politie.

De verdachte is door de kantonrechter vrijgesproken van drie diefstallen. Lachitjaran merkte op dat zij zich geconcentreerd heeft op het moordgedeelte in deze zaak. De kantonrechter heeft haar twijfels gehad over de betrokkenheid van de concubine en haar zoon. De drie werden bijgestaan door advocaat Irvin Kanhai.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May