Storingen mogelijk bij werkzaamheden Telesur
16 Feb 2016, 04:21
foto


Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) is bezig met het gefaseerd vervangen van zijn infrastructuur. Bij de 1e fase worden afgeschreven telefooncentrales vervangen door moderne centrales die tele- en datacommunicatie diensten zoals spraak, data en video mogelijk maken. In juli wordt in de 2e fase het kabelnet vervangen. Tijdens de werkzaamheden kunnen zich onvoorziene problemen voordoen.

De gefaseerde opzet van de werkzaamheden is om risico’s voor klanten en het bedrijf te beperken, zegt de voorlichting van Telesur. Toch kunnen zich onvoorziene problemen voordoen. Op 25 januari en 1 februari jl. zijn ongeveer 40.000 vaste huisaansluitingen in de gebieden Balona, Welgelegen, Leiding 10, van ’t Hogerhuysstraat en omgeving, Kasabaholo en Beni’s Park, overgezet op een nieuwe centrale. Er trad als gevolg hiervan een storing op, waarbij particuliere en zakelijke klanten een gedeeltelijke of volledige onderbreking ondervonden in het telefoonverkeer op het vaste telefoonnet.

In de telecommunicatiesector zijn storingen bij overnames van telefooncentrales niet uitgesloten, zegt Telesur. Dit, omdat de systemen, parameters en services in real- time op elkaar moeten worden afgestemd met behoud van de kwaliteitsnormen voor spraak, data en video. Het bedrijf heeft procedures ingebouwd voor efficiëntere risicoanalyse bij vervolgovernames al dan niet met assistentie van externe deskundigen.

Klantmeldingen en de analyse daarvan, hebben bijgedragen aan een gerichte oplossing van het probleem. Telesur doet een beroep op haar klanten om bij het merken van enige storing in hun afgenomen dienst, deze door te geven aan de unit ‘Klantenservice” via telefoonnummer 152.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May