DNA buigt zich over Elektriciteitswet en autoriteit
15 Feb 2016, 00:42
foto
De convocatie voor de openbare vergadering van maandag.


De Nationale Assemblee houdt twee openbare vergaderingen vandaag. Om 9 uur staat op de agenda de voortzetting van de begrotingsbehandeling. De begroting is aangenomen, maar de behandeling van de moties was aangehouden. In een tweede vergadering, die voor 11.30 is uitgeschreven, zullen de Elektriciteitswet en Wet Energie Autoriteit Suriname worden behandeld.


Van beide wetsontwerpen is Assembleelid Rabin Parmessar (NDP), voorzitter van de commissie die de openbare behandeling heeft voorbereid. Parmessar is intussen aangetreden als directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Hij gaat na de behandeling van deze wetten zich volledig concentreren op EBS. In de commissie van rapporteurs hebben verder zitting Gregory Rusland, Erwin Linga, Asiskumar Gajadien, Glenn Sapoen, Ronnie Brunswijk en Carl Breeveld.

De productie van elektriciteit is voor een deel uitbesteed aan Suralco via de Afobaka krachtcentrale, NV Energie Bedrijven Suriname, Staatsolie Power Company Suriname en de dienst Elektriciteitsvoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. De transmissie en distributie is overwegend een aangelegenheid van de EBS. De wet regelt de bevoegdheden, taken, verplichtingen van de betrokkenen in de sector en stelt regels voor hun onderlinge verhouding vast. Het kader van een elektriciteitsplan wordt vastgesteld en wijst het orgaan aan dat onder meer toezicht houdt op de naleving van de wet. De taken en bevoegdheden van de Energie Autoriteit Suriname wordt in een aparte wet geregeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May