Kwelling van Notch haalt Inter Moengo Tapoe uit balans
09 Feb 2016, 04:06

Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft voor dit seizoen zijn eerste verliespartij geleden. De boosdoener is stadsgenoot Notch. In een vrij harde maar tactisch heel goede strijd was het na 90 minuten voetballen in het Ronnie Brunswijk Stadion te Moengo 1-0 voor Notch. De zeer behendige speler Garvey Kwelling heeft het oordeel reeds in de eerste helft geveld.

De strijd was nauwelijks 20 minuten oud toen Notch op voorsprong kwam. Het werd een fraai afstandsschot van Kwelling dat voor hoofdpijn zorgde in de verdediging bij IMT. Buiten de 16 meter zone was hij doeltreffend. Doelman Obrendo Huiswoud van IMT stond muurvast in het doel en kon slechts nakijken. Notch heeft ook enkele kansen via de speler Milton Pinas gehad om de strijd verder uit te bouwen. Pinas had duidelijk zijn dag niet en faalde keer op keer. Evenals de goaltjesdief bij Inter Romeo 'Poetie Poetie' Kastiel. Hij werd goed en kort afgedekt door de verdediging van Notch.

In de tweede helft zette de landskampioen alles op alles om tenminste een gelijkspel te halen. De aanvalslinie werd versterkt maar het gemis van sterspeler Ives Vlijter die vanwege drie gele kaarten niet was opgesteld, was duidelijk. Aan samenspel ontbrak het niet, maar afronden wel. Notch hield stand en haalde zo de drie kostbare punten binnen.

Valentino Nasa wedstrijdmanager bij Noch, vond de wedstrijd erg geladen. Het kan ook niet anders, want het gaat om de kampioen en de semikampioen die beide thuisspelen. Dat Noch al vroeg op voorsprong was zoals gepland, stemde goed. Het was dan uitbouwen of behouden. En hierin hebben de jongens aardig hun best gedaan.

Inter Moengo Tapoe is na 9 wedstrijden verslagen. De landskampioen blijft steken op 23 competitie punten uit tien wedstrijden. Ondanks dit verlies staat de IMT nog steeds op de eerste plaats, gevolgd door Transvaal met 17 punten. Notch komt met deze winstpartij nu op 14 competitiepunten.