Doekhie: Honds gedrag van oppositie door weg te lopen
03 Feb 2016, 00:01
foto
Assembleelid Rashied Doekhie (foto: Raoul Lith)


Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) heeft geen goed woord over voor de oppositie die weggelopen is uit de huishoudelijke vergadering, dinsdag. "Dit is een laffe daad ten opzichte van het personeel. In plaats van in bijzijn van het hele parlement het personeel dat beschuldigd is te horen, dan loop je weg voor de waarheid. Dit is honds gedrag, laag bij de gronds, beneden peil van een ongedierte", zegt Doekhie aan journalisten.

Doekhie merkt op dat het personeel zich niet kan verweren in de openbare vergadering. Daarom is een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. Nu kan het personeel uitleggen wat er aan de hand is en ingaan op de beschuldigingen. Doekhie vindt dat de mensen zich als een padvindertje gedragen, terwijl zij eerst het gedrag van een legergeneraal vertoonden. Er is zoveel poeha gemaakt en nu de kans is om de waarheid te vernemen, loopt men weg.

"Wij hebben te maken met trias politica. De pg heeft hier niets te zoeken. Er is niet ingebroken of gestolen," stelt het Assembleelid. Hij is niet onder de indruk van de strafklacht die Pertjajah Luhur (PL) ingediend heeft bij het Openbaar Ministerie. Voor Doekhie is belangrijk dat Raymond Sapoen in de huishoudelijke vergadering van 23 juli vorig jaar ook gezegd heeft dat hij er niet eens mee is dat de PL-fractie uit drie personen bestaat. Dat had William Waidoe meegedeeld op de vergadering. Doekhie haalt aan dat de mededeling van Sapoen in het openbaar is beluisterd. "Dat bandje is nu ook naar de rechter," vertelt Doekhie.

Terugroepwet intrekken
Doekhie vindt de Terugroepwet overbodig. Deze moet worden ingetrokken. In de periode van Front is de wet in elkaar getimmerd, zodanig dat deze gebruikt wordt zoals het de mensen uitkomt. "Dat heel ding moet ingetrokken worden en onder de Goslar gestopt worden. Je komt aan de democratische rechten. Wat je moet doen als partij is dat je bij de selectie goede solvabele kandidaten stelt. En wanneer zij gekozen zijn, is het niet alleen de partij die bepaalt. Er moet ook inbreng van de persoon zijn. Want je brengt geen lelekoe', niet zomaar iemand die uit een prullenbak gehaald is," betoogt de politicus.

Het Assembleelid vindt dat de partij vijf jaren lang met de persoon moet leren leven. De wet is overbodig. Het is vermorsen van papier en inkt. Die wet is nergens voor nodig. De mensen moeten de ruimte krijgen om kritiek te hebben op hun eigen partij. Doekhie vindt het jammer dat de mensen zijn weggegaan. Hij betitelt het gedrag van Somohardjo in de openbare vergadering van donderdag als 'de tweede viswijf'.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May