PL-fractie neemt niet deel aan huishoudelijke vergadering
02 Feb 2016, 11:08
foto


De fractie van Pertjajah Luhur (PL) heeft besloten niet deel te nemen aan de huishoudelijke vergadering die voor 11.00 uur is uitgeschreven vandaag. Dit heeft fractieleider Paul Somohardjo schriftelijk meegedeeld aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat dit besluit genomen is omdat PL het Openbaar Ministerie heeft gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar het document van De Nationale Assemblee dat in de rechtszaal is gebruikt. De PL blijft erbij dat het om een vervalsing van een officieel besluit gaat van De Nationale Assemblee.

"Wij hebben geen behoefte aan informatie uwerzijds in het geheim in een huishoudelijke vergadering," schrijft fractievoorzitter Somohardjo aan de Assembleevoorzitter. "Straks worden de besluiten toch weer verdraaid, zoals dat gebeurd is met de vergadering van 23 juli 2015. Op die vergadering is nooit het besluit genomen dat er twee fracties zijn van Pertjajah Luhur," stelt Somohardjo tegenover Starnieuws. De andere oppositionele fracties zullen de vergadering wel bijwonen. "Zij gaan luisteren wat de voorzitter te vertellen heeft," zegt Somohardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May