Boekpresentatie en expo in Readytex Art Gallery
03 Feb 2016, 08:13
foto
Goudkoorts III, 2012, Rinaldo Klas


Op 4 februari presenteert kunsthistoricus en auteur Bart Krieger aan het publiek als primeur in Suriname zijn boek 50 Surinaamse Kunstschatten. Daarnaast stelt hij in de galerie, speciaal voor deze avond, een exclusieve verkooptentoonstelling samen die hij de naam ‘Treasure hunt!’ geeft. Hiervoor gaat hij in het depot van Readytex Art Gallery als een schatgraver op zoek naar de mooiste kunstschatten uit de verkoopcollectie.

Krieger zal geheel in stijl van de kunstrubriek die hij van 2010 tot 2014 schreef voor opinieblad Parbode, op zoek gaan naar werken met verborgen werelden, geheimen en diepere betekenissen. “U zult kunstwerken zien die uw hart en ziel zullen veroveren. Naast zeggingskracht van de werken speelt ook persoonlijke smaak een rol. Dit is niet om u iets op te leggen, maar om u te enthousiasmeren om zelf ook als een ‘treasure hunter’ uw eigen kunstschat te veroveren,” stelt Krieger.

Gasten kunnen tijdens de ‘Thursday-night-feature’ genieten van de werken in de expositie ‘Treasure hunt!’ en van het interview met de kunsthistoricus dat om 19:15 uur aanvangt. Het boek 50 Surinaamse Kunstschatten wordt op die avond ook gesigneerd door de auteur. De expositie blijft staan tot en met 13 februari.
Alle kunstwerken in de expositie zijn te koop, deelt Readytex Art Gallery mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May