Chinees Nieuwjaar met show en enveloppen
02 Feb 2016, 04:04
foto
De Sociaal Culturele Vereniging Chung Tjauw heeft de 8e keer een culturele show gehouden aan de vooravond van het Chinees Nieuwjaar. Sociale instellingen en kinderen kregen hun ‘enveloppe’. (Foto: Ranu Abhelakh)


De Sociaal Culturele Vereniging Chung Tjauw heeft zondag, voor de achtste keer een culturele show gehouden aan de vooravond van het Chinees Nieuwjaar. Voorzitter Chou Joe Jin heeft in een power point presentatie de plannen voor een eigen verenigingsgebouw getoond. De bouw vangt binnenkort aan, en het streven is om eind 2017 haar intrek te nemen.

Als vast onderdeel van het feestelijk inluiden van het Nieuwjaar, heeft de organisatie donaties aan sociale instellingen gedaan. Zo hebben Stichting Kathedrale Koorschool, Kinderhuis Liliëndaal, Leo Club Paramaribo, Stichting Albert Pucher (Beekhuizen) crèche en Stichting Sucet elk SRD 3000 ontvangen. Speciaal voor de show was de grote restaurantruimte van Lucky Twins omgetoverd in een ‘ballroom’. Het geduld van de tientalen kinderen werd danig op de proef gesteld. Vanaf het begin van de avond keken zij uit naar het uitdelen van de Foeng Pau, de traditionele ‘rode enveloppen’. Deze staat voor het aantrekken van geluk en wordt door de ouderen aan kinderen en ongehuwden onder de 30 jaar, gegeven.

Naast de gebruikelijke zang en opera nummers, zorgden de kinderen voor variatie met hun dans op Juan Luis Guerra en Michael Jackson hits. Radha Chun-Chin See Chong liet even de oren klapperen met haar ‘Yue Liang Dai Biao Wo De Xin’ (The Moon Represents My Heart). “Ik zing al vijf jaar met de Chung Tjauw muziekband, maar dit is mijn eerste nummer in het Mandarijn. Het was uitdagend.” Terwijl het publiek aan het bijkomen is van het zangtalent, begint Susan van Lierop de salsa versie ‘Will You Still Love Me Tomorrow’. Uit het niets betreedt een koppel het podium en toont zijn salsa-kunnen. Ook de tovenaar met zijn kunstjes liet de aanwezigen met een open mond staren.

De jaarlijkse show van Chung Tjauw is niet meer weg te denken, geven bezoekers en verenigingsleden aan. En de huidige financiële situatie heeft zeker geen roet in het eten gegooid. Met de contributiegelden, sponsoring en veel eigen inbreng, heeft de vereniging een zeer gevarieerde show gepresenteerd. Hierna konden de aanwezigen onder genot van Chinese gerechten nog even nababbelen. De periode naar het nieuwe jaar toe is te vergelijken met de Owru Yari december sfeer en wordt altijd groots gevierd. De verschillende verenigingen in Suriname luiden de nieuwe periode vaak ook in, met het houden van bestuursverkiezingen, gevolgd door een lunch of diner met de leden en overige gasten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May