DNA vandaag in huishoudelijke vergadering bijeen
02 Feb 2016, 07:48
foto


De Nationale Assemblee (DNA) komt vandaag in huishoudelijke vergadering bijeen. Er is een vergadering uitgeschreven voor 10.00 uur en eentje voor een uur later. In de tweede vergadering wordt naast de begroting 2016 ook gesproken over het DNA-document dat zoveel stof heeft doen opwaaien.

Agendapunt 4 luidt Informatie over DNA document gebruikt in een rechtszaak, zoals besproken in de openbare vergadering van donderdag 28 januari 2016 . Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft tijdens deze vergadering en in interviews aangegeven dat het niet om een vals of vervalst document gaat. Het gaat om een intern werkstuk van de griffie.

Intussen heeft Pertjajah Luhur een strafklacht ingediend bij het Openbaar Ministerie. Deze partij zegt dat de strafzaak is ingediend tegen degenen die valsheid in geschrifte hebben gepleegd. Volgens het Wetboek van Strafrecht kan degene die schuldig wordt bevonden aan het opmaken van dit valse document een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren opgelegd krijgen. Dat geldt ook voor degene die het valselijk opgemaakt document heeft gebruikt om anderen schade te berokkenen, stelt Pertjajah Luhur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May