Rusland: Filmpje Etnel op Facebook ook dieptepunt
30 Jan 2016, 18:18
foto
Filmpje over Assembleelid Patricia Etnel op Facebook geplaatst.


Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, en Assembleelid Stephan Tsang (NDP) vinden dat het accent verlegd wordt naar een filmpje dat op Facebook circuleert. NPS-fractieleider Gregory Rusland zei op een persconferentie vrijdag dat Tsang een heftige discussie tussen fractiegenoot Patricia Etnel en Bouva gefilmd heeft en op Facebook heeft doen plaatsen. Alleen Etnel is in beeld gebracht. Dit incident vond plaats in de vergaderzaal, nadat de vergadering was geschorst. Bouva en Tsang zeggen aan Starnieuws dat het gaat om het gedrag van Etnel dat volgens hen niet past in De Nationale Assemblee.

Rusland vindt dat het niet door de beugel kan dat twee leden in een heftige discussie met elkaar zijn en een coalitielid deze filmt en binnen tien minuten was het te zien op social media. Het is volgens Rusland de bedoeling om de persoon schade te berokkenen. Hij vindt dat dit ook een dieptepunt is in de parlementaire geschiedenis. Hij vraagt zich af hoe veilig Assembleeleden nog zijn in De Nationale Assemblee. Rusland haalt aan dat Etnel is uitgemaakt voor viswijf door Bouva. Zij werd ook uitgemaakt voor marktvrouw. Rusland merkt op dat marktvrouwen heel hard werken en dat NPS respect voor hen heeft.

Bouva zegt dat hij alleen maar gezegd heeft tegen Etnel "gedraag je rustig, je bent niet op de markt". In soortgelijke woorden heeft de Assembleevoorzitter haar ook gewaarschuwd nadat ze voor de zoveelste keer door de zaal schreeuwde en de vergadering verstoorde. Bouva zegt dat Etnel over deze opmerking is uitgevaren en stelde dat zij een 'viswijf' mag zijn. "Het is jouw goed recht. Als je je zo voelt en wilt gedragen. Maar ik voel mij geroepen om elkaar als collega's te helpen om dit instituut, welke niet altijd een beeldschoon imago heeft, te behoeden van het gedrag van leden (in het bijzonder nieuwe/jonge leden) welke schadelijk is voor alles en iedereen die hiermee te maken heeft," schrijft Bouva ook op zijn Facebookpagina voor Etnel.

Tsang zegt dat hij 'EEN filmpje' heeft gemaakt maar niks op Facebook heeft geplaatst. Hij haalt aan dat dit gebeurd is tijdens de schorsing. Zoveel mensen waren getuige van het gebeuren. Meer mensen hebben foto's en films gemaakt, zegt het Assembleelid om commentaar gevraagd. "Ik heb ook niet stiekem zitten filmen, want ik had oogcontact met het lid Rusland," zegt Tsang. Hij probeerde samen met Jitendra Kalloe haar tot bedaren te krijgen. "Maar ze ging vrolijk door. Dus ik ging ervan uit dat ze het goed vond. Ook het lid Rusland heeft er niks van gezegd."

Het Assembleelid zegt dat hij alleen maar wilde vastleggen welke taferelen zich voordoen in De Nationale Assemblee. "De NPS moet niet het accent verleggen naar de boodschapper. Heeft ze de boodschap begrepen? Het is niet het gedrag van het lid Tsang dat ter sprake is, het is het gedrag van het lid Etnel," stelt Tsang. Hij zegt dat enkele leden de film op zijn telefoon bekeken hebben. Hij zegt dat verschillende versies en foto's circuleren op social media. Tsang deelt mee dat toen Etnel de zaal binnenstormde en hem verweet dat hij zaken op Facebook heeft geplaatst, hij de film van zijn telefoon verwijderd heeft. Het Assembleelid merkt op dat hij niet stiekem iets gefilmd heeft dat in het geheim plaatsvond. Hij wil hier verder geen woorden aan vuil maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May