Communicatie met stakeholders belangrijk voor Surgold
29 Jan 2016, 22:33
foto
Een DNA-delegatie, leden van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie en het traditioneel gezag van de Paramaccaners op bezoek bij het Merian Goudproject.


Het Merian Goudproject in het Pamaka gebied start dit jaar met de commerciële productie van goud. Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) heeft kortgeleden onder leiding van Rabindre Parmessar een oriëntatiebezoek gebracht aan het gebied. Algemeen directeur van Surgold, Adriaan van Kersen hield een presentatie over de voortgang van het project, de werving van personeel en de samenwerking tussen Staatsolie Maatschappij Suriname NV en Surgold.

De leden van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie en het traditioneel gezag van de Paramaccaanse gemeenschap hebben deelgenomen aan het bezoek. De lokale gemeenschap zal ook voordelen halen uit de nieuw op te zetten goudmijn in haar gebied. De DNA-delegatie bestond uit Carl Breeveld, Patrick Kensenhuis, Ingrid Karta-Bink, Erwin Linga, Wendell Asadang, Aida Nading, Rudolf Zeeman, Rossellie Cotino, Remi Tarnadi en Glenn Sapoen.

Na de presentatie heeft de delegatie een rondleiding gekregen over de faciliteiten, de bouwplaats, de mijn en de residudammen. De gasten waren na het officiële gedeelte van het bezoek nog bij elkaar om op een informele manier met elkaar en met de locale medewerkers van Surgold van gedachten te wisselen. Van Kersen gaf aan dat het onderhouden van een duurzame relatie met de overheid en de lokale gemeenschap, zeer belangrijk is voor het bedrijf.

Suriname Gold Company LLC (Surgold) is een volle dochteronderneming van Newmont Mining Corporation en managing partner van het 'Suriname Gold Project CV'. Dit is een commanditaire vennootschap die eigenaar is van het Merian Gold Project. Surgold heeft een belang van 75% in dit partnerschap, terwijl Staatsolie Maatschappij Suriname NV, de andere commanditaire vennoot, een belang van 25% heeft, meldt de Surgold-voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May