Controledienst HI treedt op tegen prijsopdrijvers
29 Jan 2016, 20:38
foto
Ambtenaren van de ECD vonden bij controle ook wapens en jachtpatronen. (Foto's: HI)


Het ministerie van Handel en Industrie (HI) treedt op tegen prijsopdrijvers te Atjoni en Brownsweg. Medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie hebben bij controlewerkzaamheden in dat gebied, pompstationshouders die hogere brandstofprijzen op de pompen hadden aangebracht, aangezegd om de prijzen terug te draaien.

Tijdens de ECD-controle in een supermarkt annex pompstation te Brownsweg is ook een partij smokkelwaar waaronder gezouten varkensstaart uit Frans Guyana, sigaretten, gedestilleerd en een grote partij medicamenten die ten verkoop werden aangeboden ontdekt. Er werden ook veel vervallen producten verkocht.

In het magazijn van de supermarkt vonden de ECD’ers erectiepillen, landbouwchemicaliën, jachtpatronen van verschillende kalibers en een rifle met bijbehorende patronen van kaliber 22. Daarnaast zijn er ook drie illegale vuurwapens met bijbehorende patronen en een aantal patronen van 9mm in een bovenruimte aangetroffen. De ambtenaren hebben de politie van Brownsweg ingeschakeld. De goederen zijn in beslag genomen en na overleg met de gewestelijke commandant van Brokopondo aan de politie daar over gedragen voor verder onderzoek, meldt de voorlichting van HI.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May