Tweeëneenhalf jaar geëist in auto diefstalzaak
28 Jan 2016, 20:19
foto


Officier van justitie, Reshmi Rathipal, heeft tweeëneenhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht geëist tegen Romeo D. De man wordt verdacht van gekwalificeerde diefstal, opzettelijke schuld en heling. Hij zou op 20 september van vorig jaar een auto hebben weggenomen en deze helemaal hebben gesloopt.

De benadeelde ging naar het werk en parkeerde het voertuig. De verdachte zag kans om het voertuig op klaarlichte dag weg te maken. De politie kreeg veel later een tip over de verdachte en ze troffen het voertuig, dat volledig gesloopt was, aan. Hij werd aangehouden.

Rathipal voert aan dat de verdachte geen aannemelijke verklaring heeft gegeven over hoe het voertuig bij hem is beland. Eerst beschuldigde hij een zekere A., maar uit het onderzoek bleek dat die persoon niets ermee te maken had. Daarna zei de verdachte dat iemand het voertuig op zijn erf had geparkeerd, terwijl hij in het binnenland werkte. De officier merkte op dat ook al was het voertuig door iemand op zijn erf achtergelaten, de verdachte de politie moest hebben ingeschakeld. Het voertuig was niet van hem en hij had niet het recht om deze te slopen.

Rathipal noemt het feit ernstig. De benadeelde lijdt een financiële schade. Daarnaast heeft de persoon geen voertuig om naar het werk te gaan. Verder heeft de verdachte het feit op een klaarlichte dag gepleegd. Romeo D. heeft vonnissen op zijn naam staan, omdat hij de Wet op Verdovende Middelen had overtreden. Op 10 maart zal advocaat Hedley Derby pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May