Somohardjo: Er is geknoeid met stukken in DNA
28 Jan 2016, 12:12
foto
De vergadering van De Nationale Assemblee kan niet beginnen. Er is een oponthoud, is namens de voorzitter meegedeeld. (Foto: Raoul Lith)


De vergadering van De Nationale Assemblee waarin de regering moet antwoorden op vragen gesteld over de begroting 2016 kan nog steeds niet beginnen. Deze vergadering is uitgeschreven voor 9.30 uur. Starnieuws verneemt dat Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, ontdekt heeft dat er geknoeid zou zijn met authentieke stukken. Zijn partij zou uit twee fracties bestaan.

Somohardjo heeft Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om hem in de gelegenheid te stellen deze kwestie aan het begin van de vergadering aan de orde te stellen. Simons wil eerst intern een onderzoek instellen. Om 12.00 uur werd namens de Assembleevoorzitter meegedeeld dat door een oponthoud de vergadering iets later zal beginnen.

In een huishoudelijke vergadering, waar de samenstelling van de fracties wordt aangegeven, heeft Somohardjo meegedeeld dat de PL-fractie uit drie personen bestaat. Naast Somohardjo maken deel uit van de fractie Ingrid Karta-Bink en William Waidoe. Bij de rechter is een document overgelegd door De Nationale Assemblee waarin is aangegeven dat de de PL twee fracties heeft. In de andere fractie hebben zitting Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Somohardjo heeft in een fractieleidersoverleg aangegeven dat de stukken zijn vervalst. Er is nooit een besluit genomen dat de PL uit twee fracties bestaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May