Relyveld: Dollariseren salarissen SBB tegen de wet
28 Jan 2016, 00:01
foto
Minister Steven Relyveld van RGB. (Foto: Raoul Lith)


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), zegt in gesprek met Starnieuws dat medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) niet in US dollars kunnen worden uitbetaald. De salarissen zijn gedollariseerd. Na de devaluatie willen de medewerkers dat de nieuwe wisselkoers wordt gehanteerd. De bewindsman voert aan dat ook het salaris gedollariseerd is in de contracten, maar deze kunnen niet boven de wet gesteld worden.

De bewindsman merkt op dat bij wet is gesteld dat er geen salarissen in dollars mogen worden uitbetaald. Directie en staf kregen hun salarissen uitbetaald tegen de koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Nu willen de mensen dat er een koers van SRD 4,04 voor de dollar wordt gehanteerd. "Wij hebben gekeken naar de salarissen. Deze zijn ten onrechte gedollariseerd. Wij kijken hoe deze zaak in goede banen kan worden geleid," merkt Relyveld op.

De bewindsman bevestigt dat alle voertuigen, behalve die in het veld zijn, moeten worden ingeleverd. Het gaat om 127 dienstvoertuigen bij SBB. Er zal een evaluatie plaatsvinden of er zoveel auto's nodig zijn. Indien blijkt dat voertuigen overtollig zijn, zullen deze worden verkocht.

Vier directieleden zijn ontslagen bij SBB. Er vindt ook een strafrechtelijk onderzoek plaats. De minister zegt dat enkele personen al verhoord zijn door de politie. Relyveld deelt mee dat hij veel bij deze dienst is, omdat hij zelf erop toe wil zien dat zaken in goede banen worden geleid. De mensen mogen ook niet in onzekerheid blijven. Er wordt subsidie verstrekt om betalingen te kunnen verrichten. Het personeel is bang dat het niet op tijd wordt uitbetaald. Relyveld haalt aan dat het ministerie de stukken in orde heeft gemaakt. Hij denkt wel dat Financiën op tijd de middelen zal vrijmaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May