Jaar van de Aap inluiden met 'Chinese Temple Fair'
27 Jan 2016, 13:22
foto
De Chinese ambassade en SCUA presenteren zaterdag de 'Chinese Temple Fair'. In het midden ambassadeur Yang Zigang.


Op 7 februari zal wederom de ‘Chinese Temple Fair’ gehouden worden. Met de kleurrijke bazaar geven de Chinezen terug aan de Surinaamse samenleving en dient het evenement ook als middel om “de vele volkeren in Suriname dichter bij elkaar te brengen,” geeft Yang Zigang, ambassadeur van China aan.
Net als vorig jaar wordt de bazaar gehouden bij de Kamer van Koophandel & Fabrieken.


De organisatoren, de ambassade van China en de Suriname Chinese United Association (SCUA) beloven een goede bazaar. Bezoekers gaan nader kennis maken met de Chinese cultuur op het gebied van drama, dans, tradities en het culinaire. Uiteraard zal er ook handel gedreven worden. De beurs sluit aan op de viering van het Chinees Nieuwjaar op 8 februari.

De ambassadeur blikt terug op een goed jaar. De relatie met Suriname is er eentje van wederzijdse voordelen, deelt hij mee. “We hebben veel schenkingen gedaan het afgelopen jaar. Ik denk daarbij aan de bijdrages aan het huizenbouwprogramma, de landbouw, militair materiaal, het aanleggen van wegen en de bouw van het ziekenhuis in Wanica,” somt de ambassadeur op. “Er komen nog meer schenkingen en steun dit jaar,” kondigt Yang aan. “Suriname geeft ons de steun op internationale podia. Wij hopen dat we binnenkort veel meer kunnen importeren van jullie. Er zijn hier tal van producten die wij in China ontbreken maar wel nodig hebben.”

De beurs is ook een middel om de integratie te bevorderen, voegt de diplomaat toe. Niet alleen cultureel maar ook zakelijk. “Komt u het zelf ervaren,” roept hij op. De bazaar is een eendaags evenement. Er zullen ruim honderd standhouders hun producten aanbieden. Het geheel zal om 22.00 uur worden afgesloten met een vuurwerkspektakel. Daarmee wordt ook het Chinees Nieuwjaar ingeluid: het Jaar van de Aap. Apen zijn energiek, intelligent en geestig. 'Aapjaren' zijn vaker spannende jaren geweest.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May