Opnieuw gratis training Project Schrijven
27 Jan 2016, 09:38
foto


In februari start Projekta opnieuw met een gratis training Project Schrijven voor Ngo's, gemeenschapsorganisaties, en andere non-profit organisaties die een project willen uitvoeren op het gebied van onderwijs, milieu of gemeenschapsontwikkeling. Geïnteresseerde organisaties kunnen tot 29 januari hun projectidee online inleveren. Door het beperkte aantal plekken, zullen maximaal 15 ideeën geselecteerd worden voor verdere uitwerking tijdens de training.

In 2015 dienden bij een dergelijke training ongeveer 75 organisaties projectideeën in. Van dit aantal zijn uiteindelijk vijf goedgekeurd voor financiering door de Alcoa Foundation, het internationaal fonds dat deze trainingen financiert.

Tijdens de training worden, onder meer, probleemanalyse en probleembeschrijving, doelen stellen, activiteiten beschrijven, en budgetteren, behandeld. Het traject zal vooral praktisch van aard zijn, waarbij organisaties gaandeweg de training hun projectidee uitwerken tot een volwaardig projectvoorstel, dat bij diverse financiers ingediend kan worden, zegt de organisatie.

De Alcoa Foundation wil door deze trainingen te verzorgen, samen met Projekta ervoor zorgen dat lokale non-profit organisaties beter in staat zijn om kwalitatief goede projecten te ontwerpen en te schrijven. De Foundation investeert weliswaar niet meer in nieuwe projecten in Suriname, maar de uitgewerkte aanvragen kunnen door de organisatie zelf worden ingediend bij andere fondsen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May