CDEMA plant trainingscentrum voor rampenbeheersing
26 Jan 2016, 22:15
foto
Ronald Jackson van CDEMA overhandigt het stuk aan minister Noersalim. Links Jerry Slijngard.


De directeur van de Caribbean Disaster and Emergency Management Agency (CDEMA), Ronald Jackson, heeft aan minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken een document overhandigd, met managementrichtlijnen bij rampsituaties. De CDEMA is van plan om in Suriname een trainingscentrum voor rampenbeheersing en bestrijding op te zetten.

Jackson overhandigde ‘the High Level Briefing Document for Sensitisation on Comprehensive Disaster Management & related Instruments’ gisteren bij een beleefdheidsbezoek aan Noersalim. Bij die gelegenheid was hij vergezeld van de coördinator van de NCCR in Suriname, Jerry Slijngard en NCCR-stafmedewerker Max Ooft.

CDEMA is het gespecialiseerde orgaan voor rampenbeheersing in de Caribische regio. Jackson”s standplaats en het hoofdkwartier van deze Agency is in Barbados. Suriname is lid van dit regionale orgaan. Jackson gaf een korte uiteenzetting van de structuur, bestuur, taakstelling, fondsvorming en overlegmomenten tussen de lidstaten. De staatshoofden van de lidlanden hebben zitting in de raad van bestuur van dit regionaal agentschap.

De hele Caribische regio is door klimaatverandering en menselijk handelen, kwetsbaarder voor natuurrampen geworden, meldt de voorlichting van Biza. Het plan bestaat dan ook, om in Suriname een trainingscentrum voor rampenbeheersing en -bestrijding op te zetten. Met Guyana en Belize behoort het land tot de drie lidstaten gelegen op het Amerikaanse vasteland.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May