Choennie legt eed af aanvaarding bisschopsambt
24 Jan 2016, 12:12
foto
De belangstelling voor de inwijding van de nieuwe bisschop is groot. (Foto: René Gompers)


In de Petrus en Paulus basiliek is zojuist de officiële benoemingsbrief van pater Karel Choennie tot bisschop van Suriname opgelezen in het Latijns en in het Nederlands. In een zeer plechtige dienst, bijgewoond door velen, vindt de ceremonie tot inwijding van de nieuwe bisschop van Suriname plaats.

Wilhelmus de Bekker die vanwege gezondheidsproblemen is teruggetreden als bisschop, zegt dat er een lange weg is geweest voordat pater Choennie heeft toegestemd om het ambt te aanvaarden. Hij zegt dat Choennie nu in het voetspoor treedt van de apostelen. “Bisschoppen worden slechts ingewijd in opdracht van de paus.”

In de benoemingsbrief zegt Paus Franciscus dat Choennie uitgerust is met de kennis en geschikt is om de gelovigen in het land te leiden. Pater Choennie heeft openlijk de eed afgelegd in handen van De Bekker. De openlijke eedaflegging is hiermee volgens de kerkelijke wetten geschied.

Paus Franciscus spreekt de hoop uit dat het volk de nieuwe bisschop “gaarne aanvaard en voortdurend met u verbonden is.” De hoogste kerkelijke wereldleider geeft de nieuwe bisschop mee dat hij de gelovigen in woord en daad moet bijstaan, hen moet overtuigen van het geloof.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May