Canawaima vaart tijdelijk één keer per dag naar Guyana
24 Jan 2016, 02:34
foto
De veerboot Canawaima die de verbinding tussen Suriname en Guyana onderhoudt.


Door een plotseling opgetreden motorstoring drie dagen geleden, vaart de MV Canawaima op één motor. De Canawaima Management Company heeft besloten vanaf maandag slechts één oversteek te doen naar Guyana. De veerboot zal om 10.00 uur vertrekken van South Drain en keert om 11.00 uur terug.

Zaterdagmiddag heeft de boot ongeveer een half uur voor anker moeten liggen aan de Surinaamse oever van de Corantijnrivier. Onder normale omstandigheden is de veerboot die wordt aangedreven door twee dieselmotoren, wel in staat om met gemak aan te meren op één motor. Door de zware stroming als gevolg van de springvloed, heeft de kapitein besloten om de enige draaiende motor niet over te belasten. Hij wilde het risico niet nemen dat de motor door de ingebouwde veiligheidssystemen ook zou uitvallen. De MV Canawaima is op zaterdag om 17.30 uur veilig aangemeerd te South Drain.

Totdat de boot weer in optima forma is, zal er vanaf maandag slechts één vaart zijn. De Canawaima Management Company N.V. biedt haar welgemeende verontschuldiging aan voor eventueel ongerief dat ondervonden wordt door deze plotseling opgetreden motorstoring. De klanten krijgen de verzekering dat de veerboot binnen zeer korte tijd weer in staat zal zijn om op volle kracht veilig de veerdienst te onderhouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May