Openbare Werken herdenkt 160e verjaardag sober
24 Jan 2016, 04:22
foto


Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft ervoor gekozen om zijn 160-jarig bestaan sober te herdenken. Dit is onderdeel van de bezuinigingen die doorgevoerd zijn. Het ministerie is op 1 januari 1856 als Bouwdepartement begonnen met enkele afdelingen en telt momenteel drie directoraten met verschillende afdelingen. Deze directoraten zijn het Directoraat Civieltechnische Werken (CTW), het Directoraat Bouwkundige Werken en Dienstverlening (BWD) en het Directoraat Openbaar Groen (OG), die elk met hun eigen specifieke taakstelling, gezamenlijk invulling geven aan de algemene taakstelling OW.

In dit jubileumjaar zal, gelet op de schaarste aan middelen, prioriteit gegeven worden om de bestaande infrastructuur in stand te houden en op regelmatige basis de nodige restauraties te plegen. Met het oog op het regulier onderhoud zal de bevolking meer dan voorheen betrokken worden. Het ligt in de bedoeling de zelfwerkzaamheid van de burgers in de komende periode verder te stimuleren. OW zal voorlichting over onder andere huisvuilverwerking, de schoonmaak van trottoirkolken, schoonmaak van tertiaire lozingen en het verwijderen van grof vuil.

Het ministerie zegt hard aan te werken om de dienstverlening verder te verbeteren. De komende jaren zullen grotere inspanningen gepleegd moeten worden om het uitgestippelde beleid daadwerkelijk te kunnen realiseren. OW bedankt eenieder die bijgedragen heeft tot de groei van het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May