Geen beeld, geen geluid!
23 Jan 2016, 04:46
foto


Intussen heb ik goed door dat in Suriname niet iedereen kan omgaan met kritiek. Het moment dat je als burger kritisch de regering zou bespreken, word je gelijk gezien als staatsvijand. Voor mij is het wel stukken makkelijker mijn mening te geven over de huidige situatie in het land, omdat ik mij nimmer schuldig wil maken aan politiek incorrecte zaken en partij loyaliteit.

Als jonge ondernemer praat ik oprecht vanuit mijn bevindingen van de afgelopen twee maanden. Ik kan niet langer toezien hoe de regering waar ik zelf voor heb gekozen omgaat met de huidige situatie in het land. De koers van 3.35 is binnen twee maanden nu 5.40. Met een kleine berekening kom ik al gauw op een devaluatie van bijkans 61%.

Ik kan best begrijpen dat het in elk bedrijf, organisatie of land kan misgaan. Onverwachte ontwikkelingen die zorgen voor maatregelen en of besluiten die moeten worden genomen om het hoofd boven water te houden. Ik ben mij er helemaal van bewust, maar het is even zo belangrijk dat er continue wordt gecommuniceerd naar het volk zodat wij weten hoe om te gaan met de ontstane situatie.

Binnen mijn organisatie probeer ik het tot regel te maken met mijn personeel te vergaderen over de huidige situatie in het bedrijf, omdat ik mij ervan bewust ben dat als zij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, de organisatie betere resultaten kan halen en er ook meer begrip is voor moeilijke tijden. Al met al is het voor mij belangrijk dat de regering op korte termijn in duidelijke taal komt aangeven wat er precies aan de hand is en hoe zij denkt de economische situatie weer te stabiliseren zodat wij als jonge ondernemers niet worden gedwongen over te gaan tot het afvloeien van personeel. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die ik heb in Suriname is niet zo groot als de grote bedrijven, maar zeker 40 gezinnen zijn hiervan afhankelijk. En dat is ook een deel van Suriname!

God zegen Suriname!

Furgill F. Plet
(jonge ondernemer)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May