Simons heeft Sapoen en Chitan geconvoceerd
21 Jan 2016, 12:15
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons (midden) tijdens de persconferentie vandaag. (Foto: René Gompers)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft te kennen gegeven op een persconferentie vandaag dat zij geen andere keus heeft dan de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uit te nodigen voor de vergadering van maandag. Na een huishoudelijke vergadering wordt de begrotingsbehandeling hervat. Simons zei op vragen dat het niet aan de Assembleevoorzitter is om te bepalen wie lid is van het college.

Simons gaf aan dat de organen die in de Kiesregeling voorkomen De Nationale Assemblee niet te kennen hebben gegeven dat er een vacature is. Zij heeft niks daarover ontvangen van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). De Assembleevoorzitter merkt op dat er gescheiden machten zijn. De politieke vraagstukken worden nu verplaatst naar de groene tafel. Volgens Simons is de terugroeping een kwestie tussen de Pertjajah luhur en haar leden.

Sapoen en Chitan hebben in een bodemprocedure aan de rechter gevraagd om een oordeel te vellen over de terugroeping. Simons merkt op dat in plaats dit af te wachten, Pertjajah Luhur nu bezig is met kort gedingen om haar wil op te leggen aan De Nationale Assemblee. Zij deelt mee met deskundigen bezig te zijn om deze kwestie goed door te nemen. De wijze waarop Assembleeleden hun stem uitbrengen, mag niet beïnvloed worden van buitenaf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May