Verdachte autobrand dodelijk gewond geraakt
20 Jan 2016, 15:26
foto
De auto waarin de verdachten zaten. De achterruit is aan diggelen geschoten. (Foto: George Cheng Jr. www.bombelman.com)


Een man betrokken bij een autobrand, is vandaag overleden in het ziekenhuis. Een militair heeft de achtervolging ingezet en loste het dodelijke schot. De verdachte is per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp vervoerd en is enkele uren daarna overleden. De militair is overgedragen aan de Militaire Politie. In opdracht van de auditeur militair is de Militaire Politie een onderzoek gestart naar de rechtmatigheid van het vuurwapengeweld dat is aangewend.

De politie van Uitvlugt kreeg vanmorgen via de Centrale Meldkamer melding van een autobrand aan de Koemboestraat. Ter plaatse werd de eigenaar van het voertuig dat in brand stond, aangetroffen. De voorzijde van de auto is geheel afgebrand. Het vuur is door de brandweer geblust.

Volgens verklaring van de eigenaar lag hij te slapen toen hij wakker schrok door een knal. Hij ging op onderzoek uit en zag dat zijn voertuig in brand stond. Hij schreeuwde en zijn buurman die militair is, schoot hem te hulp, meldt de politie Public Relations.

Bij het zien van de eigenaar en de buurman zetten de twee manspersonen het op een lopen. De verdachten stapten vervolgens in een gereedstaande voertuig en reden richting Leiding. De buurman zette in zijn voertuig de achtervolging in.

In het ressort Leiding brachten de verdachten het voertuig tot stilstand en renden een aangrenzend bosschage in. De militair zette de achtervolging voort en sommeerde de mannen uit het bos te komen. Een van de mannen kwam uit het bos en viel in een trens. Volgens verklaring van de militair had de man een vuurwapen bij zich. De militair loste een schot en de man werd in het hoofd geraakt.

Bij onderzoek ter plaatse trof de politie een wapen aan welke volgens de militair aan de manspersoon toebehoorde. Het wapen is voor onderzoek in beslag genomen. De zaak betreffende de melding van ‘auto in brand’ is in onderzoek bij de recherche van regio Midden in samenwerking met de Forensische Opsporing.

Het lijk is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor sectie in beslag genomen. De personalia van de overleden man zijn nog niet bekend. De tweede manspersoon is nog niet achterhaald.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May