Ravaksur wil niet alleen over lonen praten vandaag
19 Jan 2016, 00:32
foto


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en de Bond van Leraren (BvL) worden vandaag ontvangen door president Desi Bouterse. Robby Berenstein, voorzitter van C-47 en woordvoerder van Ravaksur heeft te kennen gegeven dat niet alleen gesproken dient te worden over salarissen van landsdienaren. Hij vindt dat er onderhandeld moet worden over een pakket van maatregelen dat moet worden uitgevoerd.

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft eerder aan Starnieuws meegedeeld dat zijn organisatie over bezoldiging van ambtenaren gaat. Dit is ook vastgelegd in de Personeelswet. Hooghart heeft voorgesteld aan de president om de SRD 100 die de ambtenaren ontvangen hebben in december ook verder toe te kennen, totdat er een definitieve overeenkomst is bereikt. Berenstein zei de vorige week op de Assemblee van de Arbeid van C-47, dat Ravaksur echt niet alleen over lonen wil praten. Hij neemt SRD 100 niet serieus.

Ravaksur heeft eerder een pakket van maatregelen doen toekomen aan de president. Het gaat om belastingverlichtende maatregelen voor de loontrekkers. De overheid moet haar inkomsten verhogen door maatregelen te treffen in de fiscale sfeer. Ravaksur dringt ook aan op opvang van mensen die het hardst getroffen worden door de economische situatie. De vakbeweging wil betrokken worden bij vraagpunten die te maken hebben met werknemers, zoals ontslagen bij Suralco en Iamgold.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May