CLO wil af van onmaatschappelijk gedrag ministeries
18 Jan 2016, 16:26
foto
Ronald Hooghart, CLO-voorzitter.


De Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) is niet te spreken over het “zeer onmaatschappelijk gedrag van de leiding van ministeries” die nieuwe landsdienaren ontslag aan zeggen of hun contracten stopzetten. Het gaat om mensen die kort voor de verkiezing op contractbasis (A.O’ers) in dienst zijn genomen.

In een brief naar vicepresident Ashwin Adhin, zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart dat de grondwet telt voor iedere burger en bovenal voor zij die de gelegenheid is geboden het volk te dienen. “Wij blijven dan ook het dringend beroep op u doen om deze zaken te bespreken met uw ministeries aangevende dat zij dienaren van het volk zijn.”

Hooghart spreekt van aanhoudend onmaatschappelijk gedrag op de ministeries. Volgens hem blijkt dat ministeries en of leidinggevenden op de ministeries zich de macht toe-eigenen om landsdienaren zonder vorm van protest te ontslaan en of de contracten van landsdienaren niet te verlengen. De CLO-voorman zegt zich ervan bewust te zijn dat de overheid een groot aantal mensen in dienst heeft en dat het traditie is om rond de verkiezingen uitzonderlijk veel burgers blij te maken met een baan.

“Als de overheid zich zo wispelturig gedraagt naar de burgerij toe, dan kunnen wij onmogelijk het gevecht tegen de uitbuiters in de particuliere sector aangaan,” stelt de CLO. Hooghart doet een beroep op de vicepresident om dit fenomeen goed in de Raad van Ministers te bespreken “opdat ministers en hun kader zich positief opstellen.” Hij wijst er ook op dat “subalterne ambtenaren” zich de macht toemeten landsdienaren ook wel zonder vorm van protest te muteren “en wel zeer dictatoriaal.” Vaak wordt volgens de CLO-voorzitter ook aangegeven dat het de opdracht van de ministers is en dat niemand zich moet bemoeien met het beleid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May