Santokhi: Het volk wil oplossingen, geen vingerwijzing
17 Jan 2016, 02:37
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi (Foto:René Gompers)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft met zijn persconferentie op vrijdag, bevestigd dat er geen cohesie en geen visie is in de regering. Dit concludeert Chan Santokhi, voorzitter van de VHP. “We zitten in een crisis, met vingerwijzing koopt men niks, het volk wil oplossingen hebben,” reageert hij tegenover Starnieuws.

“De regering moet nu serieus gaan kijken of ze wel in staat is de problemen op te lossen. Die worden elke dag alleen maar groter,” merkt hij op. “Kom met een pakket van crisismaatregelen uitgesmeerd over een bepaalde periode, kom met een crisisteam dat belast wordt met de coördinatie van dit plan,” adviseert Santokhi. “Zet ook een crisisteam bij de Centrale Bank van Suriname dat samen met het IMF en andere internationale organisaties een crisisprogramma gaat opstellen. Breng de Sociaal Economische Raad in beeld, installeer de mensen. Laat deze raad het geïntegreerd herstructureringsplan gaan uitvoeren. Hiervoor heb je geen buitenlandse bijstand en geen allerlei ingewikkelde persconferenties nodig,” somt de VHP-voorzitter op.

Hoefdraad heeft vrijdag op een persconferentie aangegeven dat de schuld van de verslechterde financiële situatie ligt bij zijn voorganger en andere instituten. Hij heeft ook gezegd dat er maatregelen worden getroffen om de nood draagbaar te maken. Santokhi is niet te spreken over deze uitspraken. “Waar het volk tijdens de persconferentie op zat te wachten, was de aankondiging van oplossingen, het scheppen van vertrouwen, een reddingsplan voor de economie, een plan om de SRD te redden.” En dat is niet gekomen,…helaas, voegt hij eraan toe. “Het volk gaat slapen met stress en wordt wakker met het gevoel dat hij armer geworden is,” schetst hij. “Het enige wat het volk heeft gezien, is de bevestiging van wat wij als oppositie altijd hebben gezegd. Dat er geen cohesie, geen samenhangend pakket van maatregelen en geen visie is bij deze regering.”

De overheid heeft keer op keer de waarschuwingen en adviezen van de oppositie naast zich gelegd, gaat de VHP-voorzitter verder. “Dit heeft als gevolg dat de samenleving denkt dat ‘of de regering niet weet hoe het land te besturen of ze weet het wel wel maar ze wil het niet doen’. Als het de laatste is dan is dat een kwalijke zaak: je straft de mensen, je knijpt ze uit door hun spaarcenten, hun tegoeden en hun dromen af te pakken.” Voor Santokhi is de oplossing: een crisisbeleid, een crisisteam, een samenhangend pakket van maatregelen en een dominante rol van de SER.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May