Kabel Telesur verbrand, internetprobleem groter
16 Jan 2016, 17:54
foto
De Telesur-kabel die is verbrand.


Het internetprobleem dat zich landelijk voordoet, is groter dan aanvankelijk gedacht. Bij de Coesewijnebrug is de glasvezelkabel die de Telesur-centrales met elkaar verbindt, verbrand. Het Telecommunicatie- bedrijf Suriname (Telesur) heeft de politie ingeschakeld.

In een spoed bekendmaking omstreeks half vijf zegt Telesur dat “klanten te Latour en omgeving als ook Balona en omgeving niet kunnen deelnemen aan het internetverkeer en ook niet aan het verkeer voor mobiele telecommunicatie.” Mede hierdoor is ook de digitale uitzending van ATV tijdelijk onderbroken, voegt het bedrijf eraan toe.

De politie moet onderzoeken wat de oorzaak van de brand op die bewuste plek is. Het bedrijf wil weten of de kabel moedwillig is vernietigd. Op veel plekken is er geen internet, omdat de verbrande kabel deel is van de verbinding tussen de centrales. Het gevolg is dat ook klanten van andere internetproviders waaronder Digicel en Parbo.net zijn verstoken van dataverkeer. Ook bij veel mediabedrijven is het internetverkeer onderbroken. Het probleem doet zich sinds vanmorgen omstreeks half elf voor.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May