VHP-voorzitter ziet graag nieuwe nationale lijfspreuk
16 Jan 2016, 20:56
foto
VHP-toppers en sympathisanten maken zich op om een krans te leggen bij het standbeeld van Jagernath Lachmon.


Chan Santokhi, voorzitter van de VHP, hoopt dat de nieuwe nationale lijfspreuk ‘Alle Surinamers zijn gelijkwaardig en alle Surinamers lijken op elkaar’ wordt. Het gehanteerde begrip ‘nationaal’ waar sommige partijen zich van bedienen, noemt hij ‘etnische opmaak’, waar de meest simpele geest met gemak doorheen prikt.

De voorzitter heeft dat vanmorgen voorgehouden aan het begin van de conferentie die de partij heeft gehouden in verband met haar 67-jarig bestaan. Voorafgaand aan de conferentie is er een krans gelegd bij het standbeeld van de oprichter en tevens de eerste voorzitter van de VHP, Jagernath Lachmon. Santokhi hoopt dat dat niet enkel de politieke en culturele deuren uitnodigend voor elkaar worden opengezet, “maar eveneens de poorten van ons hart om elkaar als Surinamers te accepteren.”

Elkander oprecht aanvaarden als landgenoten, als bewoners van een gemeenschappelijk grondgebied met een eigen historie en een collectieve toekomst, legt de VHP-voorzitter uit. De oranje partij zou daartoe in het verleden op verschillende momenten initiatieven hebben ontplooid. Santokhi haalt aan dat hij bij zijn aantreden als nieuwe voorzitter in 2011, een concrete aanvang heeft gemaakt om de VHP nationaal te positioneren en te etaleren. Met huis-aan-huis-bezoeken heeft hij samen met partijgenoten en sympathisanten de VHP-boodschap van ‘de nieuwe wind en de nieuwe geest’ uiteengezet.

De groei die de partij in de afgelopen vier jaren heeft gekend is ontoereikend gebleken bij de algemene verkiezingen van vorig jaar. Evaluatie en analyse van de campagnevoering en een herbeschouwing van het politieke veld moeten volgens de VHP-voorman moeten uitwijzen hoe de partij aan sneller kan groeien. Ook zal dan duidelijk worden in hoeverre de tot nog toe gevolgde strategie moet worden aangepast. Dit voornemen tot inzichtverwerving is de leidende gedachte geweest achter de opzet van de eendaagse conferentie van de VHP. De aanbevelingen van de bijeenkomst zullen worden gepresenteerd aan het hoofdbestuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May