Drie gewonden vliegtuigcrash maken het relatief goed
16 Jan 2016, 00:00
foto
De wrakstukken van het gecrashte toestel te Apoera.


De drie personen die de crash met de Cesna 206 vrijdag overleefd hebben, maken het relatief goed. De zwaarste gewonde is met een helikopter vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Twee lichtgewonden konden zelfstandig lopen en zijn met Gum Air naar de stad gevlogen. Het toestel is neergekomen in de uitvliegstrook van het vliegveld te Apoera. Piloot Prem Anand Jhauw en Ceasare Calor hebben de crash niet overleefd.

Het toestel met het registratienummer pz-pqr is van de ondernemer Nauransing (Nootje) Raghoebarsingh. Hij was een van de eerste personen die ter plekke was. Faizel Baarn, hoofd van de Luchtvaartdienst, die assistentie heeft verleend, zegt aan Starnieuws dat vanuit Paramaribo zo snel mogelijk hulp is geboden. De coördinatie is met ondersteuning van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) gegeven. De CASAS heeft in opdracht van de waarnemend procureur-generaal de feitelijke situatie vastgelegd.

Baarn zegt dat het gecrashte toestel behoorlijk gehavend is aangetroffen. Hij heeft zoveel mogelijk hulp geboden en de ondernemer bijgestaan. Velen spreken van een wonder dat drie inzittenden de crash hebben overleefd. Zij zaten vermoedelijk achter in het vliegtuig. Er kunnen nog geen details prijsgegeven worden van het onderzoek dat onder supervisie van de procureur-generaal plaatsvindt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May