Politieagent gewond geraakt bij brand Munderweg
15 Jan 2016, 21:09
foto
De afgebrande woning aan de Munderweg. Drie mensen hebben het leven gelaten. (Foto: René Gompers)


De politieagent Mahinderkoemar M. is gewond geraakt bij het verlenen van hulp om slachtoffers uit de brandende woning te redden aan de Munderweg. De verkoolde lijken van Nadier Salimoen (49), Kishan Hoesein ± 2 jaar en Glanisha, vermoedelijk 1 jaar oud, werden uit het pand gehaald.

Politiemannen van het ressort Munder die richting het politiebureau reden, zagen de rookontwikkeling uit een bovenwoning en snelden naar het gebouw. Een militair haastte zich eveneens naar de woning om hulp te bieden. De woning was voorzien van traliewerk.

Samen met de militair en een andere manspersoon rukte de politieman het traliewerk los. Twee personen konden in veiligheid worden gebracht. De politieman kreeg een slag van het traliewerk en kwam een brandende balk op zijn linkerschouder terecht. Desondanks probeerde hij de woning in te gaan om de overige slachtoffers te redden. Hij werd verrast door een grote vuurzee en een zwarte rookontwikkeling. De militair trok de politieambtenaar aan zijn broekriem om hem uit de situatie te halen. Agent Mahinderkoemar viel van de trap. Per ontboden ambulance werd hij vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij ter observatie is opgenomen, meldt de afdeling Public Relations.

Volgens verklaring van de vrouw die in veiligheid is gebracht, lagen zij allemaal te slapen toen zij plotseling wakker werd en merkte dat de woning in brand stond. De bovenwoning is geheel afgebrand, terwijl de benedenwoning schroei- en waterschade heeft opgelopen. Ook hebben twee belendende panden schade opgelopen. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De woning is wel verzekerd tegen brand.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May