Hoefdraad krijgt ook Abdoel tegen zich
15 Jan 2016, 18:05
foto
Assembleelid Amzad Abdoel


Het is minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gelukt om zelfs Assembleelid Amzad Abdoel, tegen zich in het harnas te jagen. Abdoel was voorzitter van de vaste commissie van De Nationale Assemblee voor Financiën in de vorige regeerperiode. Nu is hij lid van deze commissie. Hij heeft het beleid van de regering steeds consequent verdedigd. "Maar dit pik ik echt niet. Vol verbazing heb ik geluisterd naar de presentatie van de minister. Volgens hem heeft iedereen slecht gepresteerd, behalve hij. Dit is walgelijk," zegt Abdoel, die ook waarnemend fractieleider is van de NDP.

"Laat mij hem in herinnering brengen dat samen met ex-minister Andy Rusland, hij, governor Hoefdraad, ook tot de monetaire autoriteiten behoorde. Het is ook alles behalve correct om aan te geven dat het gebrek aan informatie geleid heeft tot deze situatie. Had de governor geen informatie over wat er met de monetaire reserve gebeurde? Had hij geen informatie hoe de maatschappelijke geldhoeveelheid zich ontwikkelde? Had hij niet de vrijheid om alle monetaire instrumenten in te zetten? Kon hij niet inschatten wanneer hij moest stoppen met de interventie? Het is alles behalve correct om de betalingsachterstand als DE factor van de huidige situatie aan te merken," stelt Abdoel.

Hoefdraad geeft aan dat vanwege de daling van de internationale goud- en olieprijzen de deviezeninkomsten sterk zijn gedaald. "Waarom is nu dan eenieder de schuldige behalve de governor. De situatie is precair, dat weten wij allemaal. Maar in plaats van nu met concrete maatregelen te komen, wil de minister de schuld in de schoenen van zijn ex-collega schuiven en van de vaste commissie van De Nationale Assemblee. Dit is alles behalve correct," vindt het Assembleelid.

"Wij hebben toen gehandeld op basis van de informatie die wij kregen. En ja ik heb het beleid met alles dat ik had verdedigd. De vaste commissie behoort niet tot de uitvoering. Hoefdraad was wel de monetaire autoriteit met alle monetaire instrumenten in handen. Laat hem ook mans genoeg zijn en als monetaire autoriteit ook zijn verantwoordelijkheid op zich nemen," zegt Abdoel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May