Twaalf maanden geëist in sieraden diefstalzaak
15 Jan 2016, 03:36
foto


Tegen Soenita S. heeft officier van justitie, Reshmi Rathipal, donderdag een celstraf geëist van twaalf maanden onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij achtte diefstal bewezen. Een foto van Soenita S. op Facebook liet haar door de mand vallen.

Zij staat terecht voor diefstal die in 2011 gepleegd werd bij haar werkgever. De verdachte werkte toen als oppas en schoonmaakster bij de benadeelde. In 2011 werd er ingebroken in de woning en haar kostbare sieraden verdwenen. In juni 2015 zag de benadeelde haar ketting en oorbel op de foto. Deze werden door de verdachte gedragen. Zij schakelde meteen de politie in.

Een deel van de sieraden heeft de politie bij de verdachte aangetroffen. Zij blijft erbij dat ze die sieraden in de prullenbak in de keuken had gevonden. Zij dacht dat het om ‘bling-bling’ ging en ging ervan uit dat de werkgeefster afstand van die spullen had gedaan. De werkgeefster verklaarde op een rechtszitting dat haar woning geen prullenbak heeft en dat zij zulke kostbare sieraden die ook diamanten hadden, nooit zou weggooien. Dat waren sieraden die zij op speciale gelegenheden droeg. Daarna zette zij deze weer in de sieradendoos weg. Soenita S. wist precies waar deze bewaard werden.

De verdachte wordt bijgestaan door raadsman Harold Belfor. De advocaat voerde aan dat het Openbaar Ministerie niet zomaar zinnen uit de dagvaarding kan wegstrepen. Wijzigingen van de dagvaarding moeten voor het requisitoir gepleegd worden. Volgens de raadsman was er helemaal geen sprake van ‘tezamen en in vereniging’. Door het wegstrepen is het gemaakt tot een gronddelict en wel diefstal. Ook voerde Belfor aan dat afgedane spullen zich in een prullenbak bevinden.

Rathipal merkte op dat die kostbare sieraden niet afgedankt waren en niet in de prullenbak gegooid waren. Daarom juist heeft de aangeefster na zoveel jaren aangifte gedaan. Verder voerde zij aan dat de verandering in een aparte rubriek is opgenomen en dat de literatuur niet anders geïnterpreteerd moet worden. Het wegstrepen heeft volgens de officier een ander doel dan het wijzigen. Rathipal benadrukte dat er geen sprake is van wijzigen. Het verzoek van de raadsman om de voorlopige hechtenis van de verdachte op te schorten, is afgewezen door de kantonrechter.
Op 28 januari zal er vonnis geveld worden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May