Anderhalf jaar opgelegd in diefstalzaak
12 Jan 2016, 21:21
foto


Tegen Miquello S. heeft rechter Sieglien Wijnhard een celstraf opgelegd van anderhalf jaar waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De veroordeelde heeft diefstal middels braak gepleegd en iemand van zijn halsketting beroofd.

Officier van justitie, Astrid Niamat, voerde aan dat de veroordeelde als een ‘lastpost; wordt ervaren in zijn buurt. Zij eiste een celstraf van anderhalf jaar onder aftrek. De veroordeelde pleegde de diefstal in de nachtelijke uren. Mishandeling van de benadeelde kon niet bewezen worden. De halsketting trok hij van een manspersoon die in de hangmat lag.

Raadsman Harold Belfor die Miquello S. bijstond, vroeg de rechter om een voorwaardelijke straf. Hij merkte op dat de jongeman voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie en dat hij geresocialiseerd moet worden. “De gevangenis noem ik een 'hoger kunst voor academie'. Daar worden deze kleine mannen getraind voor grotere feiten”, meende de raadsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May