Su Aid haalt ruim SRD 325.000 op voor tehuizen
12 Jan 2016, 12:12
foto
De oprichters van stichting Su Aid overhandigen de auto aan Roy Shyamnarain. (Foto: René Gompers)


Stichting Su Aid heeft ruim SRD 325.000 opgehaald. Het eindresultaat van de ‘Gi Wan Anu’ campagne is vanmorgen bij Radio 10 bekendgemaakt. De stichting had gemikt op SRD 500.000 voor vijf tehuizen. De initiatiefnemers zijn tevreden en dankbaar. De Toyota Raum 2007 is gewonnen door Roy Shyamnarain.

“Su Aid kan een succes genoemd worden,” merkt Giwani Zeggen, een van de initiatiefnemers op. “Het begon wat langzaam maar we zijn meer dan tevreden met het eindresultaat. Toen we begonnen was de koers SRD 3,35 voor de US dollar, midden in het proces was deze ineens SRD 4,04 en nu nog meer. Dat is de realiteit. Desondanks zijn we tevreden met de bijdrage van de samenleving.”

Precies is er 318.385,72 aan SRD’s opgehaald, aan valuta US$ 425 en €980. “We zijn Suriname heel erg dankbaar voor deze geweldige donatie, iedereen die heeft ondersteunt,” zegt mede-initiatiefnemer van Su Aid Sidney Grunberg. “We zullen heel binnenkort bekendmaken hoe we met de tehuizen verder gaan.” Su Aid heeft geld opgehaald voor Huize Betheljada, de Mr Huber stichting, het Blindencentrum, Stigesu en het Zuster Dankerscentrum in Nickerie.

Bijzonder aan de ophaalcampagne van 2015 was de loterij. Pan Amarican Motors heeft een auto geschonken die onder de donateurs is verloot. De winnaar, Shyamnarain, benadrukt dat er niet is gedoneerd om een auto te winnen. “We hebben alleen maar het goede doel ondersteunt,” deelt hij mee. “En de auto is niet van mij alleen, iedereen op het werk heeft bijgedragen, dus iedereen mag gebruik maken van de auto.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May