Gajadien raadt af om Sapoen en Chitan te convoceren
12 Jan 2016, 06:22
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan niet voor vergaderingen kunnen worden uitgenodigd door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Donderdag wordt de begrotingsbehandeling hervat. "Ik ga ervan uit dat de Assembleevoorzitter deze heren niet zal uitnodigen," meent Gajadien.

Indien Sapoen en Chitan toch worden uitgenodigd voor de vergadering, zal Gajadien samen met enkele collega's genoodzaakt zijn om een kort geding aanhangig maken tegen de Assembleevoorzitter. "Wij willen de volksvertegenwoordiging ervoor behoeden besluiten te nemen die niet rechtsgeldig zijn. Dit geldt ook voor ontwerpwetten die worden aangenomen," meent Gajadien.

Intussen is er een uitnodiging gestuurd door de griffier naar leden van de vaste commissie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Daar is ook Sapoen uitgenodigd. Gajadien zegt dat hij ervan uitgaat dat het om een vergissing gaat. Hij verwacht vandaag een gecorrigeerd exemplaar te zien.

Pertjajah Luhur heeft Simons op de hoogte gesteld dat Sapoen en Chitan zijn teruggeroepen. In een brief die advocaat Gerold Sewcharan heeft geschreven aan de Assembleevoorzitter wordt een bevestiging gevraagd dat zij Sapoen en Chitan niet meer zal convoceren.

Gajadien gaat ervan uit dat "Simons geen risico's zal nemen om het parlement en de democratie in gevaar te brengen door de ex-leden uit te nodigen". De fractieleiders komen woensdag bijeen met de voorzitter ter bespreking van de activiteiten voor de komende periode. Intussen heeft Simons ook diverse deskundigen geraadpleegd in deze kwestie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May