VS-ambassadeur optimisch over relatie met Suriname
11 Jan 2016, 16:33
foto
De Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan overhandigt zijn geloofsbrieven aan president Desi Bouterse. (Foto's: VS-ambassade)


De nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Edwin Nolan, heeft vandaag zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse. Hij merkt op dat hij in een periode in Suriname is, waarbij het land te maken heeft met moeilijke economische omstandigheden. De diplomaat zegt dat hij optimistisch is over de toekomst van de bilaterale relatie tussen beide landen.

Nolan zegt dat hij uitkijkt naar de samenwerking met de regering op basis van voordeel voor beide landen. Hij noemt onder andere van de handel tot klimaatsverandering en het tegengaan van mensenhandel. Hij ziet ook graag de verdieping op het gebied van militaire samenwerking tussen VS en Suriname.

De VS wil volgens de ambassadeur intensief samenwerken met diverse instellingen. De bilaterale en regionale mogelijkheden zullen verder worden verkend. Nolan is samen met zijn echtgenote Patricia op 9 december in Suriname aangekomen en zegt onder indruk te zijn van de gastvrijheid van het land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May