Somohardjo: Deurwaarder kan voorzitter CHS niet vinden
10 Jan 2016, 00:01
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


De deurwaarder heeft vrijdag en zaterdag tevergeefs geprobeerd om de brief die Pertjajah Luhur (PL), NPS en VHP via hun advocaat hebben geschreven naar het Centraal Hoofdstembureau (CHS), te bezorgen. Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zegt aan Starnieuws dat voorzitter Eugene Merkus niet op kantoor en ook niet thuis is aangetroffen.

Ook telefonisch is Merkus niet bereikbaar. De deurwaarder mag niet werken op zondag. Maandag zal hij opnieuw de adressen aandoen om de brief te kunnen bezorgen. Somohardjo stelt dat er veel haast bij is om de voorzitter van CHS te bereiken. Hij benadrukt dat op de partijraadsvergadering van 20 december Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan teruggeroepen zijn.

Het CHS heeft aangegeven dat er geen vacature is en daardoor geen invulling hieraan te kunnen geven. De NPS en VHP hebben ook een belang in deze zaak. De plaats van Sapoen komt de VHP toe en die van Chitan gaat naar de NPS. De partijen zijn in combinatieverband de verkiezingen ingegaan.

De drie politieke partijen hebben raadsman Gerold Sewcharan in de arm genomen. Besloten is om CHS alsnog te vragen om te voorzien in de vacature. Somohardjo zegt niet inhoudelijk in te kunnen gaan op het schrijven, omdat de brief nog steeds niet bezorgd kan worden. Hij benadrukt dat het om een urgente zaak gaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May