Nieuwe directie bij Financiën en Belastingdienst
08 Jan 2016, 21:38
foto


Liane Pinas-Halfhide wordt per 11 januari ontheven als directeur van Financiën. Met de waarneming wordt belast Sandhia Khedoe-Bharos. Per zelfde datum is Winston Wirht aangewezen om de functie van directeur der Belastingen waar te nemen. Dit meldt het ministerie van Financiën zojuist in een persbericht. Pinas-Halfhide is als beleidsadviseur ter beschikking gesteld van het ministerie. Minister Gillmore Hoefdraad kondigt hervormingen aan bij Financiën voor een gezonde economie.

Minister Hoefdraad deelt mee dat in het kader van de hervormingen, verschuivingen van het personeel zullen plaatsvinden dwars door het ministerie, maar dat niemand permanent zal worden thuis gezet. Alle medewerkers van het ministerie, met uitzondering van degenen die in strijd handelen met de Personeelswet, zullen hun krachten moeten blijven geven aan het ministerie. Er worden enkele beleids-, technische-, als personeelshervormingen op het ministerie van Financiën, in het bijzonder bij de Belastingdienst, doorgevoerd. Hoefdraad geeft aan dat de hervormingen noodzakelijk zijn ter versterking van de dienstverlening, zodat de inkomstenverhogende maatregelen bij de overheid evenals de aanpassingen op het uitgavenbeleid op een gedegen wijze kunnen worden toegepast.

Bij de begrotingsbehandeling voor het dienstjaar 2016 heeft de minister reeds aangegeven, dat voor de realisatie van de sociale doelstellingen een gezonde economie belangrijk is. Eveneens is door hem aangehaald dat voor het gezond maken van de economie er fiscale hervormingen zullen plaatsvinden, brengt het ministerie in het persbericht in herinnering. Het integrale pakket van fiscale stabilisatie en hervormingen houdt onder andere in: het invoeren van het Integrale Overheidsmanagement Informatiesysteem (IFMIS) dat per 1 januari 2016 is ingegaan.

Via dit systeem zal er een betere liquiditeitsplanning en betalingsuitvoering binnen de overheid plaatsvinden, legt het ministerie uit. Ook subsidiesystemen en afdrachten zullen worden ontrafeld en door duidelijke criteria die transparant worden gemaakt. De instelling van een effectief sociaal vangnet dat de kwetsbaren bereikt, financierbaar is en waarbij continuïteit gewaarborgd blijft, zal worden ingevoerd. Het treffen van efficiënte maatregelen bij de inning van belasting en niet-belasting middelen, het afschaffen van oneigenlijke vrijstellingen en het instellen van een beter controlesysteem op de naleving van de plicht van de belastingbetaler behoren eveneens tot de fiscale hervormingen die doorgevoerd zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May