Valse SRD 100 biljetten in omloop!
08 Jan 2016, 00:00
foto
Echtheidskenmerken om een vals SRD 100 biljet te kunnen onderscheiden van een echt biljet. Valse biljetten moeten zo snel mogelijk uit omloop worden gehaald.


Recent is ontdekt dat er vervalste SRD 100 biljetten in omloop zijn. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) en justitiële autoriteiten hebben deze ontdekking gedaan. De vervalste biljetten moeten zo snel mogelijk uit de roulatie worden gebracht. Hoe groot het aantal valse biljetten is, is nog niet duidelijk. Hoewel de informatie beschikbaar is op de website van de bank en de politie, is er nog geen waarschuwing naar het publiek uitgegaan.

De CBvS heeft informatie verstrekt aan onder andere de politie over de vervalste biljetten. De SRD 5 wordt gebleekt, waarna de afbeelding van een biljet van SRD 100 hierop wordt afgedrukt. "Het gevoel hierbij is dat van echt geld, terwijl het wel degelijk om een vervalsing gaat," zegt de CBvS in een waarschuwing.

Volgens de bank kan de samenleving zich door oplettendheid beschermen tegen verlies. Er wordt gedetailleerd informatie verstrekt hoe de echte biljetten van vervalste kunnen worden onderscheiden. De echte bankbiljetten hebben meer echtheidskenmerken. "Oplettendheid is geboden, vooral voor degenen die contante betalingen ontvangen onder drukke en minder goed verlichte omstandigheden. Voor valsemunters zijn dit de ideale momenten en plekken om hun vervalst geld te gebruiken," waarschuwt de bank.

Meer informatie van de CBvS kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Echtheidskenmerken11102013.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May