Stiefvader ontkent misbruik stiefdochters
08 Jan 2016, 02:42
foto


Patrick M. wordt ervan verdacht zijn twee minderjarige stiefdochters misbruikt te hebben van december 2011 tot en met augustus van dit jaar. Van november 2014 tot en met augustus dit jaar is het jongste stiefkind dat nu 14 jaar oud is, ook misbruikt. De verdachte ontkent dat hij de kinderen heeft misbruikt. Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft op de rechtszitting van donderdag de gynaecoloog, moeder van de meisjes en de verdachte gehoord.

De arts verklaarde dat de meisjes seksueel misbruikt zijn en dat beiden seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) hadden opgelopen. Een van hen had scheurtjes in de baarmoeder. Beide meisjes zijn regelmatig seksueel misbruikt. De moeder verklaarde dat zij een relatie met de verdachte had en dat zij hem enorm vertrouwde. Zij had nooit verwacht dat hij zou overgaan tot het feit. Pas toen de zaak aan het rollen kwam, wist zij het. De meisjes hebben het haar nooit verteld. Ze schrok wel dat een van haar dochters zelfs scheurtjes in haar baarmoeder had, terwijl zij alleen naar school ging en daarna steeds thuis bleef.

De kinderen trokken bij de stiefvader in. De moeder woonde niet met hen. Ze kwam en ging. De kinderen wilden niet bij hun grootmoeder intrekken, ondanks zij werden misbruikt. Zij mochten ook nergens van hun stiefvader gaan. Ze moesten ook vaker van school verzuimen, zodat zij zogenaamd op de bejaarde moeder van de verdachte konden letten. Op die dagen werden zij ook misbruikt. Het huis telde twee slaapkamers en tien tot elf mensen bleven erin. De slachtoffers en de verdachte sliepen op één bed. Zij werden misbruikt wanneer de anderen niet thuis waren.

De twee zusters wisten niet van elkaar dat zij allebei werden misbruikt. Om de beurt moesten zij verzuimen van school en thuisblijven. Ze hadden het aan niemand verteld, ook niet aan hun moeder. Zij gingen ervan uit dat de moeder hen niet zou geloven. Desondanks bleven ze bij de verdachte wonen. Zij hadden het wel goed daar, maar werden vaker misbruikt.

De verdachte blijft het seksueel misbruik ontkennen. “Ik ben zomaar aangehouden. Ik ben onschuldig. Ik heb ze juist verzorgd. De familie is jaloers op mij, omdat ik percelen verkoop, een Harrier en een Crown heb”, zei Patrick M. Hij merkte op dat de oma, van moederskant, de meisjes heeft aangezet. Officier van justitie, Claudia Bruining, voerde aan dat de zaak niet door die ene oma aan het rollen is gebracht. De oma van vaderszijde heeft de aangifte gedaan. Op 21 januari zal er requisitoir en pleidooi gehouden worden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May