Jayant Padarath nieuwe KKF-voorzitter
06 Jan 2016, 09:08
foto
Aniel Padarath is de nieuwe voorzitter van KKF.


Jayant (Aniel) Padarath is de nieuwe voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). In het vorig bestuur onder leiding van Henk Naarendorp was Padarath, ondervoorzitter. Tijdens een geheime Kamervergadering gisteren is hij gekozen om de organisatie te leiden. Als ondervoorzitter is gekozen Moulijn Abas van Lincoln Concern. Abas is al lange tijd Kamerlid en is bij enkele kandidaatstelling gekozen.

Padarath (50) heeft de voorzittershamer overgenomen van Naarendorp. Na het sluiten van de vergadering waarin Padarath en Abas zijn gekozen, is het bestuur conform de richtlijnen van het Kiesreglement Kamers van Koophandel 1962 samengesteld. De gekozen 21 Kamerleden hebben in geheime stemming bepaald wie de functie van voorzitter en ondervoorzitter mag invullen.

De nieuwe voorzitter is eigenaar van Bingo Pizza en heeft al twee perioden als Kamerlid aangezeten. Bij de discussies over de verhoging van de energietarieven heeft hij flink aan de weg getimmerd. Ook Rahid Doekhie had ambities voor het voorzitterschap van de Kamer. Bij de geheime stemming is gebleken dat Padarath een groter draagvlak onder de Kamerleden geniet.

KKF zegt dat het bestuur direct aan de slag is gegaan en het werk voor de komende dagen heeft ingedeeld. De Kamerverkiezingen zijn op 10 december gehouden. De lijst van Rahid Doekhie heeft daarbij de meeste stemmen behaald. Karin Refos die zich ook kandidaat had gesteld, is niet gekozen. Geen van de vier kandidaten van haar lijst en de plaatsvervangers is binnengekomen.

Bij de stemming was de opkomst laag, 14% (807) van de bedrijven heeft deelgenomen. In Nickerie was de opkomst iets beter met 34%. De Kamerverkiezingen is alleen in Branche B gehouden, omdat er twee lijsten waren. In de andere branches was er maar één, waardoor de zestien Kamerleden automatisch bij enkele kandidaatstelling zijn gekozen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May