Nog geen informatie over capaciteit netvoorzieningen EBS
06 Jan 2016, 00:01
foto
EBS-elektriciteitscentrale aan de Saramaccastraat.


Per 1 januari zijn de extra kosten voor aansluiting voor netvoorzieningen afgeschaft. Het is nog niet duidelijk of de Energie Bedrijven Suriname (EBS) alle voorzieningen heeft om te kunnen voldoen aan de vraag. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de EBS-leiding een schema moet bekendmaken en nadere informatie moet verschaffen.

Cliënten van EBS weten nog niet waar zij aan toe zijn. Er is nog geen informatie beschikbaar. Het bedrijf moet ook nog voorzieningen treffen om de capaciteit op te voeren. Vooral bedrijven kunnen niet in alle gebieden worden aangesloten op het net, omdat er onvoldoende capaciteit is. Normale aansluitkosten hoeven niet meer betaald te worden. Voor extra voorzieningen zoals grote transformatoren en extra beveiliging moet er wel betaald worden.

Minister Dodson geeft aan dat er een schema zal worden gepubliceerd door de EBS over de situatie. In december heeft Dodson nagetrokken bij de leiding van het bedrijf, wat de stand van zaken is. Hij heeft nu opnieuw gevraagd naar de situatie. De bewindsman had zijn ontevredenheid over het functioneren van stafleden en de top besproken met de bond onder leiding van Steve Geerlings. Dit heeft gemaakt dat de bond akkoord is gegaan dat Rabin Parmessar de nieuwe algemeen directeur wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May